Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.Vad är kakor?

Varukorgen är tom

 

Jämställdhetspriset 2022

Vi är enormt stolta över att kunna berätta att Tjeders har blivit tilldelade Jämlikhetspriset från Jämlikhetsfonden.

Tjeders arbetar aktivt med att ha ett bra arbetsklimat med sunda värderingar om jämlikhet, bra balans i livet för medarbetarna och trygghet genom den personalägda stiftelsen.

Motivering till priset är enligt följande: 

Tjeders Industri AB visar på de stora fördelarna med att de anställda jämlikt och demokratiskt äger och styr sitt företag. Personalen är motiverad och engagerad vilket ökar effektiviteten och kvaliteten i arbetet. 

Återigen visas att personalägt fungerar mycket väl och borde vara ett alternativ som uppmuntrades och gavs fördelar av våra myndigheter. Personalen trivs bättre än i andra företag och behöver inte motiveras eller kontrolleras av en stor byråkratisk apparat, säger Stiftelsen Jämlikhetsfondens ordförande Per Sundgren. 

Företaget startades 1942 av Lars-Axel och Lena Tjeders för att producera brandlarm. 1989 kunde personalen ta över som ägare, då kvarvarande ägaren Lena Tjeder testamenterat företaget till dem. Inriktningen idag är system inom Vård- Omsorg- och Säkerhet, såsom kallelsesignalsystem, överfallslarm och trygghetslarm. På Tjeders arbetar idag 40 personer. 

I botten finns en personalstiftelse som är majoritetsägare och tillsätter en bolagsstyrelse för aktiebolaget. En minoritet av aktierna ägs av enskilda anställda. Ingen får äga mer än 10 procent av aktierna. Hembud innebär att aktierna bara kan säljas till anställda i företaget. Anställda blir automatiskt medlemmar i ägarstiftelsen och får rösträtt. En person en röst. VD i bolaget är Marie Svensson.

Läs mer här

Registrera för nyhetsbrev och produktinformation

Önskar du ta emot information av oss. Här kan du registrera dig för att ta emot löpande uppdateringar från oss.

Prenumerera

Kontakta oss

 +46 10 494 99 00

 support@tjeders.se

 order@tjeders.se

 Landsvägsgatan 3,
        
64260, Malmköping

Välj språk

Tjeders Industri AB

Copyright © 2022 Tjeders Industri AB  |  Sitemap |  Villkor & Policys | Cookies